RockEmpire

pátek 21. dubna 2017

Lourmarin a Volx

Tak po dlouhé době se mi podařil přelez mého druhého 8b+ a to cesty Voie du Big. Je to 40 m dlouhá silově vytrvalostní perla. Nastoupí se cestou BoiteMan 7b a poté následuje cca 15m silového lezení kde je těžký i cvakat a čím dál víc to graduje. Jsou to takové bouldry za sebou. Dříve cesta končila níž u slaňáku OPM, kde se cesty spojují, ale později jak se OPM prodloužila v Le Complex d'Adipeux, tak se i Voie du Big leze dál. Kvůli týhle prodlužce pár místních mluví i o 8c, ale podle mě je to tvrdé b+.

Lourmarin

Cesta má ještě další prodloužení, kde je cca 7C boulder a celková obtížnost se posune na 8c+ v případě nástupu přes Voie du Big anebo 8c/8c+ když se začne OPM.. Tyhle projekty snad v budoucnu padnou!

Mojí drahé polovičce Vejunce se podařilo před několika dny vylézt její první 7b+ Hueco ve Volx. Byl to velmi zajímavý proces, když v prvním nálezu nebyla schopná pořádně nakrokovat, ale s každým dalším nálezem si vypinkávala program a po pár návštěvách Volx sme mohli slavit přelez.

Vejunka v BoiteMan 7b, Lourmarin

1 komentář:

  1. I saw you have been to meyrargues I am quite amazed with the routes you did my blog newsbloc38
    on canalblog for with my own little description of vallon de loubatas meyrargues place i loved to go . I equiped new routes at la consolation near by one year ago . One or two have not been climbed yet i think ; little
    I was actually looking for the routes at meyrargues calanque nearby when i found your boulder .
    I also equiped some new routes but had to desequip many of them . I live in Volx actually
    Good climb to you !

    OdpovědětVymazat