RockEmpire

čtvrtek 10. srpna 2017

Back in France

Luberon et Vaucluse

Na chvíli jsem musel odjet kvůli všemožnému zařizování a nechal tak mou lásku samotnou ve Francii. Návrat zpět byl o to intenzívnější, co se vzájemných pocitů týče a tak se naplno začínáme věnovat věcem, které chceme dělat naplno. Pro mě je na prvním místě Verunka a pak samozřejmě lezení. Vejuu se začíná soustředit na jógu a pomalu inklinuje k organizování vlastních seancí, což jí moc přeju. Do toho chodí ať už sama nebo v mém doprovodu na lekce do Aix, kde získává potřebnou jazykovou průpravu. Pro mě je to spíš zážitek než lekce jógy, ale jsme spolu a to je nejdůležitější. Navíc mi to přináší spoustu nových věcí, nehledě na učení francoužštiny.

La reine des lavandes
Vyrážíme taky do skal a jako první volíme Orgon, kde jsme ještě nebyli. Dávame hodně poctivé 6c na rozlez a já si vybírám zřejmě klasiku a to Canallisime 8b. Prolezu, nacvakám, ale vedro 35 stupňů zrovna lezení po oblejch chytech moc nepřeje a tak mi druhej pokus dává stopku. Další návštěva nutná!

Canalissime 8b
Canalissime 8b

Technické 6b
Do Orgonu se podívame ještě cca 3x ale pokaždé se úspěšný přelez ne a ne dostavit.
Projekt zůstává projektem a mě nezbývá než cestu nechat nacvakanou do podzimu.

V Orgonu
Poté volíme tajnou oblast Supemarché, kde jsou fakt "tres tres bonnes voies". Bohužel nebo bohudík jsou zde hlavně osmičky, tudíž je třeba přijet v plné síle. Sektor je celý den ve stínu a díky tomu je to idealní letní oblast. Přemýšlím, kterou z cest začít lézt jako první a vybírám si Moutchiky 8b. Jenže cesta je celá špinavá a v půlce přichází nepříjemný boulder za jednoprdu, který mi dává razantní stopku. Pytel se koná a nutno dodat, že příště polezu určitě něco jiného. Další výhodou Supermarché je dostupnost cca 5 min od auta a pro nás 25 km z domu. Kousek vedle v dalším údolí se nachází Atac a ten snad prozkoumáme příště.

Supermarché
Při návštěvě Aix se jeden den podíváme do oblasti Mimet. Je to severní stěna s velmi technickým lezením. Lezeme jen jednu cestu, která je asi za 6c-7a??. Verunka tuhle oblast navštíví ještě jednou a daří se jí vylézt 7a+,7a, a ktomu pár šestek vše na OS!

Mimet
Mimet
Mezitím si vybírám další projekt a to v domácí oblasti Lourmarin. Jedná se o 50 m monstrum Freefight integrale za 8c. První půlka se jmenuje Freefight direct za 8b+. Už nástupní bouldřík prověří a člověk doleze do restovací police, kde se dá skoro i lehnout. Odtud začíná ta pravá sranda a cesta postupně graduje do klíčového místa což může být třeba 7b/b+ boulder a dál pokračuje tvrdým lezením s jedním špatným odpočinkem. Druhá část je cca 8áčko, který je brutálně vytrvalostní a leze se po stiscích, kde nejde pustit jednu ruku a namágovat, což je fakt nádhera! Další návštěva a po třetím pokusu se mi daří cestu zkrokovat a dopinkat poslední detaily.

Freefight Integrale 8c
V jednom dni se mi v rámci rozlezu podaří vylézt 8a L'Oportuniste a 8a+ Le Coeur, který maj někteří místní za 8b a 7c+ Nie Die Nie Maitre pro mě překvapivě na OS.

Freefight Integrale 8c

V Lourmarinu Verunka pokusuje Ambiance de la Brousse 7b. Věřím, že ji brzo pošle!

Ambiance...
V dalším týdnu nás navštívili přátelé z Čech, Péťa a Kačka. První den zavítáme do Bouox a postupně projíždíme okolí. Jeden výlet podnikneme do Orgonu, kde relaxujeme u jezera a navečer si dám 2 pokusy do Canalissime. Marně.

Péťa s Kačkou v Bouox
Koupání v Orgonu
Druhý výlet do Fontaine de la Vaucluse. Je to vesnička u pramene, kterou zmíněný pramen protéká a vytváří malebný dojem.

Pramen ve Fontaine
Jako vrcholný trip volíme Verdon a já chci konečně zavítat do místní katedrály zvané La Ramirole. Jedná se o sektor na levé straně kaňonu. Tudíž opět letní oblast a brutálně vytrvalostní lezení i 50 m dlouhých cest po krapasích. Info viz topo Greenspits.
http://greenspits.com/fr/topo/la-ramirole-2/

VERdon
Do Verdonu jedeme všichni společně a místo lezení volíme okruh kaňonem na celodenní výlet. Je to parádní trasa, s možností koupaní a to sme si opravdu užili. Bohužel na lezení sme neměli myšlenky a druhý den dáváme výlet autem po okolí a koupačku v Lac St.Croix. Pro Peťu a Kačku výlet končí, tudíž se s nimi rozloučíme a vydáváme se domů.

VERdon
Mužík, který nepřežil..

:-)))

V následujících dnech na lezení nemám to správný myšlení, věci se trošku komplikují a já se musím vydat na cestu. Je možnost se připojit k posádce putující ze Španělska a tudíž neváhám. Při cestě do ČR se stavujeme v juře a máme v plánu lézt. Španělská rodinka ve složení Gali, Isa a malá Miriam nám dělají společnost a my zase jim průvodce po juře. Galiho přáním je vidět legendární Action Directe a proto neváháme jet do Krottensee. Mezitím se ze mě a Cegona stávájí strejdové, protože jeho švagrová nám přiváží své dcery Klárku a Lucinku.
Strejdování
Myslím, že bysme dostali oba jedničku za strejdování, protože vymýšlíme spoustu aktivit a jednou z nich je návštěva aquacentra v Therme Obernsees. Určitě můžu doporučit. Blbli jsme jak malý, do toho sme dali s Cegonítem saunu a pro všechny to byl relax. Jediná škoda, že tady nebyla Verunka a její úsměv.

Gali v Nimue 9-/9

Nimue
Co se týče lezení, tak ačkoliv jsem první den v juře zkoušel dva projekty z minulosti, Hasenmonster 10+/11- a Queel dich du sau 10/10+ tak jsem přes vynikajíci fyzickou formu nedokázal naladit hlavu do "ATA Y QUE" módu a dokonce jsem bojoval o PP 8+.

Kdo ví, kde to je?
Poslední den v juře jsme se rozhodli věnovat opět dětem a vzali jsme je na Rotewand, kde si určitě skvěle zalezli a pobavili se.

Lucinka
Klárka
Lucinka
Klárka
Projekty zůstali projektama a o důvod víc je finišovat. Snad se vše bude dařit podle plánu a všechno bude jak má.

V Meyrargues

Na závěr chci poděkovat Verunce a všem zúčastněným za společné zážitky a firmě Rock Empire za podporu! Díky

http://www.rockempire.cz/cs/

(V)

Žádné komentáře:

Okomentovat